AXIOM 2.8

Az egyetlen kétrészes implantátum
3 mm alatti átmérővelValóban kis átmérő a protetikai elemek tekintetében is
szövetstabilizáció
extrém terhelhetőség
egyszerű sebészet
egyszerű protetika

Valóban kis átmérő

Mind az implantátum, mind a protetikai elemek legnagyobb átmérője 2.8 mm, így az axiom® 2.8 ideális megoldás szűkös helykínálat esetén. Ilyen pl. a nagy esztétikai kihívást is jelentő alsó szóló metszőhiány, vagy a felső oldalsó metszők hiánya.

A kétrészes rendszer flexibilitása

A kétrészes rendszer nagy előnye az egyrészes rendszerekkel szemben - ahol csak azonnali terhelés lehetséges - az axiom® 2.8 esetében lehetőség van a halasztott terhelésre is.

Tengelykorrekció lehetősége: 7, 15, 23 fokban
Managelhető gingivális magasság: a protetikai elemek több, különböző gingivális magassággal kaphatók.

Mikromozgás-, és résmentes kapcsolat

A kúp a kúpban csatlakozás tökéletesen stabil és hermetikus kapcsolódást biztosít a protetikai elemek számára, amely létfontosságú a perimplantális szövetek hosszútávú stabilitása szempontjából.

Integrált platform switching

Az AXIOM implantátumok kifejlesztése során kiemelkedő fontosságú cél volt a periimplantális szövetek integritásának megőrzése, és ezzel az epitélium apikalizációjának megelőzése. Az integrált platform switching lehetővé teszi az epitélium vertikális stabilizációját, valamint a vastagabb vestibularis mucosa révén tökéletes esztétikai eredményt biztosít.

Extrém terhelhetőség

A rögzítőcsavaros rendszerek átmérőjének korlátja elsősorban a csavar számára fenntartott hely, amely meggyengítve az anyagot, jelentősen csökkenti a terhelhetőséget. Az impakt rögzítésnél nincs csavar, így az axiom® 2.8 terhelhetősége meghaladja egyes vastagabb (3-3,2 mm) csavaros rögzítésű rendszerek terhelhetőségét is.

Az ISO 14801 satandard szerinti tesztek során e rendszer több, mint 5 millió ciklust viselt el, így biztonsággal kijelenthető, hogy a teljes élettartama alatt bírni fogja a terhelést.


Kalibrált, impaktációs fejrögzítés

A Safe Lock előre kalibrált, mikromotorhoz csatlakoztatható eszköz a fejek biztonságos, kontrollált rögzítéséhez. Használata rendkívül egyszerű, nem függ a tengelyállástól.

Az eltávolításhoz 295 N erőre lenne szükség, ami garantálja, hogy a fej a fogpótlás teljes élettartama alatt stabilan a helyén marad.

Extraorális cementezés lehetősége

Mivel nincs rögzítőcsavar, az elkészült fogmű a laborban is rögzíthető a fejekre. Az így kapott munka a szájban a Safe Lock speciális végével biztonságosan ( a pótlás sérülésének veszélye nélkül) rögzíthető az implantátumokban. Így elkerülhető a ragasztócement perimmplantális szövetek közé kerülése.

Rendkívül gyors osseo-integráció

Az erősen hidrofil, osseo-konduktív felszínnek - BCP felület - köszönhetően már 6 héten belül kontakt osseogenezis figyelhető meg. A hagyományos, homokfújt/savmaratott és a BCP felszín közötti különbséget az alábbi video-felvételeken tekintheti meg:

Atraumatikus apex

Az AXIOM implantátumok atraumatikus apikális kialakítása lehetővé teszi a zárt sinuslift kivitelezését a nyálkahártya sérülésének veszélye nélkül.

Stresszmentes csontterhelés

Az axiom® 2.8 fejlesztése során nagy figyelmet fordítottak a fokozott primer stabilitás mellett a terhelés homogén elosztására a csontban, amely a csont stimulálása szempontjából kiemelkedően fontos. Az aszimmetrikus progresszív menetkialakításnak köszönhetően nincsenek erő-koncentrációs pontok a csontban.


AXIOM 2.8


Brand B 2.4 egyrészes


Brand A 3.0

Széleskörű protetikai választék

4 féle tengelyállás (0, 7, 15, 23 fok), 3 féle gingivális magasság, direkt és indirekt lenyomatvétel lehetősége, próbafejek…

Egyszerű sebészi protokoll